כבר בת 5, ונראה שהיא כבשה כל פסגה אפשרית. אנחנו לא מדברים על איזו ילדה כוכבת בהוליווד, אלא על אפליקציית טיקטוק, שפרצה לחיינו בשנים האחרונות והיום לכולם ברור שלא מדובר בטרנד חולף, אלא על אפליקציה שנמצאת פה כדי להישאר, ולהתייצב בשורה אחת עם “הגדולות”.
כמובן, שעם כזו פופולריות ותפוצה בינלאומית רחבה במגוון קהלים גדול כל כך, האפשרות של פרסום ממומן בטיקטוק הייתה רק שאלה של זמן.
ואכן, הזמן הזה הגיע, וכיום יש אפשרות נוספת עבור קידום בטיקטוק והיא לא קשורה לכמה הסרטונים שלכם ויראליים, אלא עושה שימוש בפלטפורמה הפופולרית כדי להפיץ את המוצר שלכם, השירות שלכם או אפילו ה”אני מאמין שלכם” באמצעות קידום ממומן בטיקטוק.
כל מי שמתעסק בטיקטוק מהכיוון השיווקי נתקל בדילמה מסוימת כשהוא בא לכתוב על טיקטוק. טוב, אולי לא “כל מי”, אבל אנחנו יודעים שאצלנו זה בטוח קיים.
מצד אחד, ברור שאפליקציה שקיימת רק 5 שנים (גם זה לא מדויק, תכף נסביר) היא לא שפה מוכרת כמו הרשתות החברתיות האחרות, ואולי אתם אפילו לא מכירים מושגים בסיסיים כמו ה”פוריו” (אוי העברית, מדובר כמובן על ה For You), מה הכוונה בדואט, ולמה לעזאזל כל הזמן עושים בטיקטוק אתגרים.
מצד שני, באנו לדבר שיווק, או יותר נכון, איך לשווק בטיקטוק, או אם רוצים ממש לדייק, איך לפרסם עסק בטיקטוק, ולא לכתוב איך מעלים את הסרטון הויראלי הראשון שלכם בטיקטוק.
עוד הנחת יסוד קטנה לפני שנתחיל, היא שאתם מכירים את מערכת הפרסום של פייסבוק לפחות באופן חלקי. למה זה חשוב? כי נראה שטיקטוק “שאבו השראה” ממערכת הפרסום של פייסבוק ומציעים מוצר שעבור המפרסמים בפייסבוק ייראה כמעט מוכר.
בואו נתחיל.
לפני הפרסום בטיקטוק – קצת היסטוריה
טוב, זה קצת מוגזם לקרוא לזה “היסטוריה” כי זו אפליקציה שעדיין נחשבת יחסית חדשה, יחסית לאחיותיה לפחות, אבל בכל זאת, כמה דברים שכדאי לדעת לפני שנצלול לתוך עולם הפרסום הממומן בטיקטוק.
אז קודם כל, כמו חלק מהאפליקציות הפופולריות האחרות, טיקטוק ממש לא המציאה את הגלגל. למען האמת, היא פחות או יותר נכנסה לחנות, וקנתה גלגל מוכן, כזה שסביבו מורכב רכב שלם שרק מחכה שישימו בו דלק וייסעו. איך זה עבד?
לפני טיקטוק הייתה אפליקציה אחרת שנקראה מיוזיקלי, שעשתה… אותו הדבר. רשת חברתית שמתבססת על סרטונים קצרים. מיוזיקלי הייתה אפליקציית רשת חברתית סינית, ואם נראה לכם שמדובר באפליקציה שכוחת אל שאף אחד לא הכיר, אז… לא ממש. למיוזיקלי כבר היו 130,000,000 משתמשים (כתוב שם 130 מיליון כן?) כאשר חברת האם ByteDance (גם היא סינית) רכשה את מיוזיקלי, היא איחדה את האפליקציה עם אפליקציה אחרת שכבר הייתה בבעלותה, ולא הגיעה לפופולריות דומה לזו, תחת השם טיקטוק. ואיך אומרים – השאר היסטוריה.
מאז טיקטוק שוברת שיאים בפופולריות והתפשטות, שלא לומר השתלטות על העולם…
במשך שנות קיומה הקצרות טיקטוק שברה מספר פעמים את שיאי ההורדות, את שיאי קצב גידול המשתמשים הפעילים ועוד.
בתחילת הדרך טיקטוק עוד זכתה לתיוג של “טרנד חולף”. אפליקציה שצוברת פופולריות במהירות, אך אין לה הרבה מה להציע ובקרוב היא תאבד מגדולתה ותישכח כמו למשל קלאבהאוס (מישהו זוכר את קלאבהאוס? זה היה ממש לא מזמן…).
אך כיום, אחרי שטיקטוק חצתה את רף המיליארד משתמשים פעילים, נראה שאף אחד כבר לא חושב שטיקטוק צפויה להיעלם בקרוב מה שכמובן גרם ליותר ויותר עסקים לנסות לפצח את השאלה איך לפרסם עסק בטיקטוק. גם אנחנו נתעכב על שאלה זו כאן.
קידום בטיקטוק או פרסום בטיקטוק, מה ההבדל בעצם?
יש לפעמים בלבול גדול בין שני המושגים, קידום ופרסום. האמת שההבדל ביניהם היא יותר סמנטיקה או ז’רגון מקצועי, ולא איזה הבדל שהאקדמיה ללשון העברית תצוץ מאחוריכם עם סרגל ותגיד “אההה, סליחה, מדובר בקידום ולא בפרסום!” (לא יודעים למה הסרגל…).
בכל מקרה, בדרך כלל ב”קידום” מדובר על קידום של תכנים אורגניים. יש כמובן גם את הביטוי “קידום ממומן” ואם תגידו “קידום ממומן בטיקטוק” כולם יבינו על מה מדובר. בפרסום, יותר ברור שמדובר על עסקת החליפין בה אתם מציעים כסף תמורת הפצת המסר השיווקי שלכם.
למה אנחנו מתעכבים על הסמנטיקה המעצבנת הזאת? כי טיקטוק היא הרשת החברתית היחידה פחות או יותר שבאמת אפשר לעשות קידום אורגני יעיל ולקבל תוצאות תוך זמן קצר יחסית, גם בחשבונות חדשים עם מעט עוקבים.
לעומת זאת, ברשתות ה”מתחרות” (האם הן באמת מתחרות? זה דיון מעניין שלא נערוך אותו כאן) כמו פייסבוק, אינסטגרם, אפילו יוטיוב, לכולם ברור שקידום אורגני מאפס ייקח זמן רב, אפילו שנים, עד שיביא תוצאות, ושהפרסום הממומן הוא האופציה העסקית הכמעט יחידה, וכל שאר המאמצים האורגניים הם או לצורך מיתוג, או לצורך מאמץ משלים לממומן, או שמדובר בעסק קטן יחסית שמכוון להשיג לקוחות בודדים בלבד.
אז למה לעשות פרסום ממומן בטיקטוק
אם הקידום בטיקטוק עובד, למה בעצם לעשות פרסום ממומן בטיקטוק? שאלה מצוינת ויש לה תשובה פשוטה – מה המחיר שאתם מוכנים לשלם? לא רק בכסף, גם בזמן, בהשקעה, ויש כאלה שכל עמידה מול מצלמה מקצרת להם שנים מהחיים, אז גם בזה…
בפרסום ממומן בטיקטוק, נדרשים להפיק סרטונים או מודעות פעם אחת, או אחת לתקופה ארוכה, ומערכת הפרסום דואגת להמשיך להראות אותם שוב ושוב ושוב לכמה שיותר אנשים, כמה שיותר רלוונטיים. עד מתי? עד שתחליטו לעצור (או תפסיקו לשלם…).
בקידום בטיקטוק לעומת זאת, לא ממומן אלא קידום אורגני, אתם כל הזמן צריכים להמשיך לייצר תוכן, כי הוא עובד על מספרים גדולים. הרבה תוכן, הרבה צופים, הרבה עוקבים, ואז מתוכם מגיעים לידים, פחות מדויקים אבל מגיעים, ומשם הלקוחות. זה תהליך ארוך יותר ובעיקר כזה שמחייב אותך, בעל העסק (או אדם פרטי) הרבה יותר. מחייב ליצור תוכן כל הזמן, לטפל בו, לראות מה עבד ולעשות עוד כאלה וכו’. זה גם דורש זמן, וגם משאבים, ואם אתם מכוונים להפקות של סרטוינם קצת יותר מקצועיים, אז הפקה של סרטונים כאלה בכמות גדולה עלולה להיות יותר יקרה מתקציב הפרסום עצמו.
אבל המחיר הכי גדול הוא הזמן, זה בא לידי ביטוי גם בתפעול השוטף, אבל גם בתוצאה, בפרסום ממומן בטיקטוק יש אפשרות לקבל תוצאה יותר מדויקת, ולעבוד פחות כדי להגיע לעסקה. וזמן, כידוע, שווה כסף!
רגע לפני שנצלול למדריך שיסביר לכם שלב אחר שלב איך לקדם סרטון בטיקטוק, כמה דברים כלליים וחשובים לא פחות שיעשו לכם סדר בכל הנושא של פרסום עסקים בטיקטוק:
- קודם כל אסטרטגייה. רגע לפני שאתם קופצים למים ומנסים להבין איך לפרסם בטיקטוק, חשוב מאוד שתגיעו אל קו הזינוק עם אסטרטגיית שיווק מסודרת. כזו שתגדיר את תקופת הקמפיין, סוג הקמפיין, התכלית שלו, תקציב הקמפיין והדרך להשיג את התכלית. תכנית אסטרטגית תעזור לכם למקד את המאמצים והמשאבים שלכם אל עבר מטרה שיווקית מסוימת ותמנע פיזור ובזבוז משאבים וזמן.
- לדאוג להזכיר את העסק. אולי זה ישמע לכם מצחיק אבל זה טיפ מאוד חשוב. לאנשים יש לפעמים פחד מלשווק את העסק שלהם ולכן הם ישתפו בלא מעט תוכן אבל ‘ישכחו’ לפרסם את העסק שלהם. ולכן חשוב מאוד להזכיר את העסק בשביל שהעוקבים שלכם, שעבדתם קשה בשביל להשיג אותם, ידעו בדיוק מי עומד מולם ומה אתם מוכרים. וזה בדיוק מתחבר לטיפ הבא.
- לדאוג לפרסם מוצרים. מי שעוקב אחריכם צריך לדעת ולהכיר את המוצרים / השירותים שאתם מוכרים. הדרך היחידה לעשות זאת היא לפרסם אותם. בהתאם אתם צרכים לדאוג לפרסם מבצעים, הנחות לפרק זמן מוגבל, קופונים שיעודדו את העוקבים שלכם לרכוש את המוצרים במחירים אטרקטיביים.
- הישארו עדכניים כל הזמן. אתם אתם רוצים להבין איך לפרסם בטיקטוק אתם חייבים להישאר מעודכנים כל הזמן בטרנדים, מגמות, סאונדים פופולריים וכו’. השינוי הוא מהיר והיכולת שלכם להישאר מעודכנים היא קריטית.
- לדבר בשפה של הקהל. השפה של הקהל שלכם תקבע אם הקהל שלכם יתחבר אליכם או לא. שפה יכולה להשתנות בצורה מהותית אם אתם פונים לקהל מסוג אחד או קהל מסוג אחר. השפה של בני 16 ממש לא דומה לשפה של בני 34. לכן שימו לב מהי השפה של קהל היעד שלכם והשתמשו בה.
- איך אנחנו יודעים שסרטון יענה על התכלית שלו בקמפיין הממומן? הנה טיפ שיכול לעזור. אם הסרטון הצליח בצורה אורגנית, כדאי לכם מאוד לקדם אותו גם בממומן.
איך עושים קידום ממומן בטיקטוק – שלב אחרי שלב
שלב ראשון פתיחת חשבון מודעות ב”טיקטוק לעסקים”.
זו פלטפורמת הפרסום של טיקטוק, קצת כמו מטא ביזנס עבור פרסום ברשתות של מטא (פייסבוק ואינסטגרם). זה תהליך שבו אתם נדרשים למלא ולאמת פרטים ולפעמים לוקח יום יומיים עד שהחשבון מאושר.
שלב שני – סוג הקמפיין
יש לכם חמש אפשרויות לסוג הקמפיין, קמפיין מודעות (בשורוק, העלאת המודעות למותג, או באנגלית – Awareness), קמפיין תנועה (Traffic), קמפיין להורדת אפליקציה (App Install), קמפיין צפיות בסרטון (Video Views) או קמפיין המרות (Conversions). מזכיר לכם את מערכת הפרסום של פייסבוק? אמרנו לכם. המשמעות של כל קמפיין היא בדיוק כמו בפייסבוק, ככה שלא באמת צריך ללמוד שפה חדשה, אלא רק את הטכניקה.
שלב שלישי – הגדרות
אחרי שבחרנו את סוג הקמפיין תידרשו למלא כל מיני הגדרות, למשל – URL שאליו שולח הפרסום, תמונת פרופיל, שם לתצוגה וכו’, וגם הגדרות טכניות לגבי אפשרות של תגובה, הורדת הסרטון ועוד.
שלב רביעי – בחירת הקהל (טירגוט)
כאן מגיע אחד היתרונות המרכזיים של הפרסום הממומן בטיקטוק והוא ההכוונה לקהל מסוים, בשלב הזה אתם יכולים לבחור מאפיינים של הקהל שלכם על ידי הגדרות של גיל, תחומי עניין, גיאוגרפיה ועוד. את העבודה כבר עושה האלגוריתם של טיקטוק (איך אנחנו אוהבים את “האלגוריתם”, תמיד יש אחד נכון?)
שלב חמישי – האשטגים ומילות מפתח
זה לא שלב חובה אבל הוא בהחלט יכול לייעל לכם את הקמפיין ולעזור לו להגיע לקהל הרצוי.
כמובן שלא לשכוח שצריך להיות לכם סרטון מוכן עם המסר השיווקי והצעה ברורה ומדויקת. זה לב התוכן.
הערה טכנית
מערכות כמו זו נוטות להשתנות כל הזמן, יכול להיות שמשהו בשלבים כבר השתנה מאז כתיבת המאמר, או שיש איזה שינוי סמנטי, אך ברוב הגדול של המקרים אין שינוי מהותי רק שינוי קוסמטי.
פרסום ממומן בטיקטוק מחיר
טוב, הבנו איך עושים קידום ממומן בטיקטוק. עכשיו השאלה היא כמה זה יעלה לכם? טיקטוק היא פלטפורמה בה משלמים על חשיפות. העלות לחשיפות בטיקטוק זולה משמעותית מפלטפורמות אחרות, מה שהופך אותה לפלטפורמת פרסום מומלצת עם החזר השקעה מצוין. לשם השוואה, כדי להגיע ל-1000 חשיפות בפייסבוק, נשלם בממוצע 50-70 שקלים. בטיקטוק העלות ל-1000 חשיפות תהיה בממוצע 3.5-5.5 שקלים. מכיוון שאלו העלויות, כל שאר הפרמטרים המשמשים אותנו כמטרה בקמפיין (המרות, לייקים, תגובות וכד’) משיגים עלויות תוצאה מעולות.
טיפים לקמפיין מוצלח בשיווק בטיקטוק
טיקטוק היא רשת של יוצרים, ומהצד השני, של צרכני תוכן. לכן, כמה שהפרסומת שלכם תיראה פחות כמו פרסומת, ותכיל יותר תוכן מעורר עניין, מצחיק, מרגש, שובר מוסכמות ומחוץ לקופסה, ככה הסיכוי של הקמפיין הממומן שלכם בטיקטוק להצליח – עולה.
איך עושים את זה?
דרך אחת היא לקחת אנשי תוכן מעולים (היי, אנחנו פה…) שיעזרו לכם עם הנושא הזה. אפשרות שנייה היא לרכב על גב טרנדים קיימים כמו אתגרים, דואטים וכו’, אבל חשוב להבין שזמן החיים של טרנדים הוא בדרך כלל קצר יחסית, אז אם הכוונה בקידום ממומן בטיקטוק הוא להיות כמה שיותר קרוב לשגר ושכח (זה אף פעם לא ממש ככה) או לפחות לצמצם את כמו העבודה, אז זו לא טקטיקה טובה.
צילום איכותי, סאונד, אפקטים, צבעים, תלבושות, כל דבר שמושך את העין ואת האוזן גם יכול לעזור לכם בנושא.
מה נותן לכם הקידום בטיקטוק
קידום ממומן בטיקטוק יכול לשרת כל מיני מטרות. יכול להיות שאתם חדשים בשוק ורוצים שכולם ישמעו עליכם ומהר, יכול להיות שאתם רוצים לקדם מוצר מסוים, מבצע מסוים, לספר על חידוש או שינוי ואפילו להדגיש מיתוג מחדש שקרה בעסק – לכל הדברים האלה הקידום בטיקטוק טוב, כי לטיקטוק יש את היכולת להגיע להרבה אנשים ולהעביר מסרים קצרים וממוקדים ביעילות. ואם אתם פשוט רוצים להכניס באופן קבו לידים לעסק שיהפכו ללקוחות באופן שוטף – כמובן שלשם כך טיקטוק פשוט מצוין.
איך לפרסם סרטון בטיקטוק- מדריך
אז יש לכם כבר פרופיל חדש דנדש לעסק שלכם. יותר מזה, יש לכם גם רעיון לסרטון הראשון. מעולה! הכנו לכם מדריך קצר שיסביר לכם בדיוק איך לפרסם סרטון בטיקטוק.
קודם כל תחליטו איפה אתם עורכים את הסרטון?
קיים מגוון רחב של אפשרויות עריכה של סרטון לטיקטוק. בגדול אפשר לסווג את כל האפשרויות ל- 2 קטגוריות: בתוך האפליקציה באמצעות תוכנת העריכה של טיקטוק, או מחוץ לאפליקציה באמצעות תוכנות עריכה חיצוניות כמו למשל אפליקציות (CATCUP) או תוכנת עריכה על המחשב כמו Kdenlive או תוכנת העריכה של Adobe.
העלאה לאחר עריכת הסרטון באמצעות תוכנה חיצונית.
אם החלטתם לערוך את הסרטון באמצעות תוכנה חיצונית והסרטון שמור לכם על הגלריה של הפלאפון התהליך הוא די פשוט:
- אתם לוחצים על סימן הפלוס + הממוקם בתחתית הסרגל במסך הראשי,
- מיד לאחר מכן יפתח לכם מסך חדש (מסך המצלמה).
- משמאל לעיגול הלבן תמצאו ריבוע קטן ולידו הכיתוב “העלאה”. לחיצה עליו תחבר אתכם אל הגלריה שלכם.
- לחצו על הסרטון הייעודי שהכנתם מראש.
- לאחר מכן לחיצה על כפתור ‘הבא’ תפתח תפריט אחרון לפני פרסום.
- במסך החדש תוכלו להוסיף תיאור קצר לסרטון, להוסיף האשטאגים, לבחור קאבר, ולשנות את ההגדרות (הוספת קישור, מי יכול לראות את הפוסט, האם לשמור במכשיר וכו’).
- לאחר שסיימתם להכין את כל הפרטים הנלווים לסרטון, לחיצה על כפתור “פרסום” תעלה את התוכן שלכם לפיד ותפרסם את הסרטון.
העלאה לאחר עריכת הסרטון בתוך האפליקציה
טיקטוק מציעה כלי עריכה מעולים ולכן אפשרות נוספת ופופולרית היא לערוך את הסרטון בתוך האפליקציה. נסביר איך מעלים סרטון בפורמט הזה. - גם כאן לוחצים על כפתור הפלוס שנמצא בתחתית המסך.
- המסך שיפתח הוא מסך המצלמה. כאן ניתן לבחור אם אתם רוצים לצלם תמונה, סרטון ובאיזה אורך (15 שנ’, 60 שנ’, 10 דק’). במהלך הצילום יש לכם אפשרות לעצור את הצילום ולהמשיך אותו עם לבוש שונה, ממקום אחר וכו’.
- במסך המצלמה תוכלו ללחוץ על כפתור האפקטים שנמצא מצד ימין לכפתור הצילום האדום. תוכלו להוסיף סאונד, להפוך את המצלמה לצילום סלפי, לשנות את מהירות הסרטון, להוסיף שעון עצר, להוסיף פילטרים וכו’. כל כלי העריכה הללו ממוקמים על מסך המצלמה.
- לאחר שהתחלתם לצלם ועצרתם את הסרטון יפתח מסך נוסף. אם תלחצו על סימן ה-V הקטן הממוקם ליד כפתור העצירה האדום יפתחו כלי עריכה נוספים כמו ‘טקסט’ להוספת כיתוב, ו-‘עריכה’ שיאפשרו לכם לגזור חלקים מהסרטון, להוסיף, עוד אפקטים, להוסיף סאונד וכו’.
- לאחר שסיימתם לערוך את הסרטון והוא מוכן לחצו על כפתור ‘הבא’ אשר יפתח לכם תסריט אחרון לפני העלאה. כאן תוכלו להוסיף תיאור, האשטגים, לתייג חברים, להוסיף קישור, לבחור קאבר וכו’.
- לחיצה על כפתור ‘פרסום’ יעלה את התוכן לרשת ויוסיף את הסרטון לפיד שלכם.
לסיכום
שיווק ממומן או פרסום ממומן בטיקטוק הוא צפור חדשה יחסית בנוף, אך כמו עם כל דבר שקשור בטיקטוק הוא מתפשט במהירות. לטיקטוק יש את יתרון הוויראליות, סרטונים שם נוטים להגיע לכמות צפיות גדולה, אנשים מבלים יותר זמן בטיקטוק מאשר בכל רשת אחרת ולכן גם לבעלי עסקים חשוב להקפיד להיות שם.
בבחירה בין קידום בטיקטוק בצורה אורגנית לבין פרסום ממומן בטיקטוק צריך כמובן להתחשב גם במטרות שלכם, גם באמצעים וביכולות, גם בזמן שיש לכם להשקיע, בסבלנות שיש לכם עד שיגיעו תוצאות ועוד. ההמלצה שלנו תמיד, היא לעשות גם וגם, זו בדרך כלל האסטרטגיה הטובה ביותר, אבל אם צריך לבחור מאיפה להתחיל, צריך קודם לענות על סדרת השאלות הקודמת ואז להחליט.
אתם עוד לא בטיקטוק?
המומחים של אינסייט ישמחו לקחת אתכם למעמקי התופעה החברתית והעסקית המדהימה הזאת, גם בתכנים אורגניים, גם בקמפיין ממומן, ובמיוחד, בשילוב לתוך אסטרטגיית שיווק ופרסום מלאה שתעזור לכם להגדיל את העסק ולהגיע לכמה שיותר אנשים, להפוך אותם למתעניינים וללקוחות – מהר.
מחכים לכם בטיקטוק.