מהי משאלת הלב של בעלי ובעלות עסקים, בלוגריות ואנשים פרטיים כאחד? התשובה החד משמעית היא לבסס נוכחות חזקה ברשת. איך עושים את זה? בשנים האחרונות האפילו הרשתות החברתיות על היוקרה של בניית אתר אינטרנט לעסק. היום – באנו לדבר על פלטפורמות לבניית אתר לעסק. אז בואו ניגש למלאכה.
אז החלטנו לבנות אתר לעסק ועוד לפני שסיימנו את המשפט כבר נתקלנו בדילמה הגדולה – וויקס או וורדפרס. נראה שהעולם לא עסק בשאלה כה גורלית מאז שכח הדיון האינסופי – פפסי או קולה… כשמדובר בבניית אתר אינטרנט ישנן מספר רב של פלטפורמות זמינות, אשר לכל אחת מהן יתרונות ותכונות שונות. לבחירה בפלטפורמה האידיאלית תהיה השלכה משמעותית על המשך התפעול של האתר, הזרמת גולשים אליו וביסוס מעמדו אל מול לא מעט אתרים מתחרים. אך מתוך שלל הפלטפורמות, יש שתיים שכבשו את ליבם של העסקים הקטנים והבינוניים, של אתרי התדמית ושל אתרי האיקומרס הרבים, שתי הפלטפורמות האלה הן וויקס וורדפרס. אז… איך בוחרים?
במאמר זה נתמקד ב- 2 הפלטפורמות המובילות והפופולריות האלו: וורדפרס ו- וויקס ונשיב על השאלה שמעסיקה לא מעט ממי שהחליט לבנות אתר והיא: מה עדיף? וורדפרס או וויקס? נסביר מה זה וורדפרס? מה זה וויקס? נעמוד על ההבדלים בין פלטפורמות אלה ונכריע אחת ולתמיד מה עדיף וויקס או וורדפרס?
מה זה וורדפרס?
וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח (CMS) המניעה למעלה מ-40% מכל אתרי האינטרנט באינטרנט. וורדפרס מאפשרת למשתמשים ליצור כל סוג של אתר שהם צרכים: בלוג, תיק עבודות, חנויות אונליין, אתרים ארגוניים ועוד – תוך התאמה אישית וגמישה. וורדפרס מספקת למשתמשיה אלפי ערכות נושא, כלים, תוספים זמינים והכל כדי לעצב ולנהל את אתר האינטרנט שלהם בקלות ובנוחות מירביים.
מה זה וויקס?
וויקס היא מערכת לבניית אתרים המבוססת על הענן המאפשרת למשתמשים ליצור אתרים בעלי מראה מקצועי מבלי שיהיה להם ידע מוקדם בקידוד בשיטת “גרור וזרוק” (Drag and drop). המשתמשים בוויקס יכולים באמצעות הממשק הנוח של וויקס לעצב ולהתאים אישית את אתר האינטרנט שלהם, תוך שימוש במגוון תבניות, תכונות ועוד.
מה ההבדלים בין וויקס לוורדפרס?
ריכזנו עבורכם בטבלה שלהלן רשימה ארוכה של הבדלים בין וויקס לוורדפרס שיעשו לכם קצת סדר בנושא. ההבדלים גם יצביעו על היתרונות והחסרונות של כל פלטפורמה. נא לקרוא בעיון.
פרמטרים | וויקס | וורדפרס |
גמישות והתאמה אישית |
מאחר והפלטפורמה לא מבוססת על קוד, הרי שוויקס מספקת תכונות ותבניות מוגבלות. ולכן עבודה עם וויקס מגבילה יותר מבחינת התאמה אישית. | מציעה רמת גמישות גבוהה ביותר שאין לה תחליף. המשתמש בוורדפרס יכול להתאים אישית כל היבט באתר שלו. עם גישה לקוד המקור, מפתחים יכולים ליצור ערכות נושא ותוספים מותאמים אישית כדי לענות על דרישות ספציפיות של בעל האתר. |
כמה קל להשתמש? |
אחד היתרונות הבולטים של וויקס הוא הממשק הידידותי שלה, מה שהופך את הפלטפורמה לנגישה למשתמשים בכל רמות המיומנות.
כלי Drag and drop של וויקס מפשט את תהליך בניית האתר, ומאפשר למשתמשים ליצור ולשנות תוכן בקלות יחסית. |
וורדפרס נחשבת לפלטפורמה מורכבת יותר. עם זאת, ברגע שהמשתמשים מכירים את הפלטפורמה, משתמשי הוורדפרס יכולים להנות מהגמישות והשליטה שהפלטפורמה מציעה. |
עלות |
וויקס מציעה מגוון של תוכניות בעלויות שונות, הכוללות גם תכנית חינמית עם תכונות מגבלות. ככל שבוחרים תכנית יקרה יותר כך גם הפונקציונאליות גדלה. | פלטפורמת וורדפרס היא חופשית לשימוש. יחד עם זאת, בעל האתר ידרש לשלם עבור אחסון האתר ורישום דומיין. עוד נתון שכדאי לקחת בהקשר זה הוא שאופי הקוד הפתוח של וורדפרס מאפשר לבעל האתר לשלוט על עלויות האחסון ולבחור מתוך מגוון רחב יותר של ספקי אחסון אתרים.חשוב לציין שכדי להגיע לביצועים הטובים ביותר בוורדפרס, מומלץ לרכוש תוספים שונים שישפרו את האתר, משלב הבנייה ועד שחב הקידום. לחלק מתוספים אלה ישנן עלויות נוספות. |
התאמה אישית |
Wix מציעה מגוון תכונות ואפליקציות, אך בכל הקשור להתאמה אישית, המשתמשים עשויים למצוא את עצמם מוגבלים על ידי מגבלות העיצוב של וויקס. | עם אלפי ערכות נושא ותוספים זמינים לשיפור הפונקציונליות והמראה של האתר, וורדפרס מצטיינת במונחים של התאמה אישית. |
SEO – קידום אורגני |
וויקס מציעה כלים בסיסיים בלבד לקידום אתרים וזהו עקב האכילס שלה ומהווה נקודת חולשה בעולם שבו הקהל שלכם מחפש אתכם במנועי החיפוש. | וורדפרס מאפשרת לשפר את הנראות של האתר והדירוג שלו במנועי החיפוש בזכות תוספים וטכניקות מיוחדות לשיפור SEO, מה שמאפשר ביצוע אופטימיזציה של האתר שלכם למנועי חיפוש. |
מסחר אלקטרוני |
מציעה פונקציונליות של מסחר אלקטרוני, המאפשרת למשתמשים ליצור חנויות מקוונות ולמכור מוצרים או שירותים. אך אלו תכונות יחסית חדשות ואינן מתקדמות כמו של המתחרות | לוורדפרס תוסף חזק וניתן להרחבה בשם WooCommerce אשר הופך את וורדפרס לבחירה פופולרית של עסקים עם צרכי מסחר אלקטרוני מורכבים. |
בעלות ושליטה |
יכולת המשתמש לבצע שינויים משמעותיים באתר מוגבלת מאוד שכן וויקס שומרת על השליטה בפלטפורמה ובתכונות שלה. למעשה, אין אפשרות להעביר את האתר מוויקס לפלטפורמה אחרת אלא רק לבנות אותו מחדש. | למשתמש יש בעלות מלאה ושליטה באתר שלו ובתוכן שלו. הוא יכול לבחור ספק אחסון משלו, לגבות את האתר שלו ולעבור בקלות לפלטפורמה אחרת אם ירצה בכך. |
מסקנה- מה עדיף wix או wordpress?
וויקס או וורדפרס? לאחר שבחנו את ההבדלים העיקריים בין וורדפרס ל-Wix, נראה שהתשובה לשאלה מה עדיף wix או wordpress היא חד משמעית והיא… תלוי בצרכים.
רגע. מה???
טוב, זה נכון שנראה שלוורדפרס יש יתרון כמעט בכל התכונות.
הנה, ייקח לנו איזה 4 פסקאות שלמות לתאר את היתרונות שלה – זה מתחיל בחופש בממשק שוורדפרס מציעה. וורדפרס מספקת חופש וגמישות שאין שני להם מבחינת התאמה אישית ומאפשרת למשתמשים ליצור אתרים ייחודיים ומותאמים לצרכים הספציפיים שלהם. בזכות גישה לקוד המקור, מפתחים יכולים ליצור ערכות נושא ותוספים המותאמים אישית לאתר שלהם ובכך להעשיר את הפונקציונאליות שלו.
גם בכל הקשור לקידום אורגני, וורדפרס לוקחת ובגדול. האופי הניתן להתאמה אישית של וורדפרס מקל על ביצוע אופטימיזציה של האתר למנועי חיפוש, ומגדיל את הסיכויים לדירוג גבוה יותר בדפי התוצאות של מנועי החיפוש. עם התוספים והטכניקות הנכונות הקיימות אך ורק בוורדפרס, משתמשים יכולים למשוך יותר תנועה אורגנית לאתר שלהם בזכות שיפור הנראות שלו.
יתרון מובהק נוסף הוא העובדה שוורדפרס ניתנת להרחבה, מה שהופך אותה למתאימה לאתרים בכל הגדלים, מבלוגים אישיים ועד לחנויות מסחר אלקטרוני. עם ספק אחסון הנכון וטכניקות אופטימיזציה, אתרי וורדפרס יכולים להתמודד עם רמות גבוהות של טראפיק ולשמור על ביצועים מיטביים.
ולסיום, יתרון נוסף שקיים בוורדפרס ולא ניתן להתעלם ממנו הוא התמיכה של הקהילה. וורדפרס מתגאה בקהילה גדולה ופעילה של מפתחים, מעצבים ומשתמשים התורמים לפיתוח הפלטפורמה ומספקים תמיכה באמצעות פורומים והדרכות. קהילה זו מעניקה למשתמשים גישה לשפע של משאבים כדי לעזור להם לבנות ולתחזק את אתרי האינטרנט שלהם.
אז למה בכל זאת זה תלוי בשימוש?
כי הייתרון המרכזי של ויקס – הפשטות, הוא גיים צ’יינג’ר עבור קהל מאד מסוים – כזה שרוצה לעשות כמה שיותר לבד, בלי להשקיע סכומים גדולים, מתהליך הבנייה דרך העיצוב ועד התפעול השוטף של האתר. במקרים רבים, עבור אותם עסקים קטנים שרוצים אתר תדמית קטן בהשקעה מינימלית, הם לא זקוקים לשלל התכונות של אתרי הוורדפרס – לא לקידום אורגני, כי האתר משמש יותר ככרטיס ביקור מאשר ככלי שיווקי פעיל, לא לאפשרויות העיצוב המתקדמות – להיפך הם מחפשים תבנית מוכנה וכמה שפחות התעסקות, לא לממשק החנות המקוונת – מדובר באתר תדמית.
כך, בלי ללמוד יותר מידי, בלי להבין בתכנות או בקניית דומיינים, באחסון אתרים עיצוב או הטמעת קוד, גם אנשים פשוטים מהשורה יכולים לבנות אתר. וזה היתרון האחד המשמעותי שיש לוויקס.
דיסקליימר קטן – כשהעסק יגדל, הנראה שיהיה צריך לבנות את האתר מחדש, עד אז, זה יספיק.
לסיכום
אז, וורדפרס או וויקס? אין ספק שגם לוורדפרס וגם ל-Wix יש את היתרונות שלהם. יחד עם זאת, ההמלצה של המומחים של אינסייט היא וורדפרס, למעט אותם מקרים של אתר מינימליסטי בשיטת עשה זאת בעצמך. פלטפורמה זו מתגלה כבחירה מעולה עבור משתמשים המחפשים גמישות, התאמה אישית ושליטה באתר האינטרנט שלהם. עם אופי הקוד הפתוח, מגוון ערכות נושא, תוספים וקהילה תוססת ותומכת, וורדפרס הפכה להיות בחירה אולטימטיבית ללא תחרות לכל צרכי האתר שלכם. בין אם אתה בלוגרים, יזמים או בעלות עסקים, וורדפרס מספקת את הכלים והמשאבים הדרושים כדי ליצור נוכחות מקוונת. עדיין מתלבטים מה עדיף וורדפרס או וויקס? פנו אל המומחים של אינסייט להתייעצות בנושא, השאירו פרטים בטופס וניצור איתכם קשר 🙂